Cum te pot ajuta visele sa intelegi scopul vietii tale

Categories VisePosted on

Daca va simtiti lipsiti de deriva in aceasta era accelerata a inovatiei tehnologice si a supraincarcarii de informatii, nu sunteti singuri. Odata cu cresterea depresiei si a epuizarii, nu este de mirare ca multi oameni, in special generatiile mai tinere, simt ca viata lor nu are sens. Daca te intrebi: „Care este scopul meu in viata?” – scopul mai profund si sentimentul de chemare care exista sub banalitatea identitatilor noastre de cariera – cautarea unui raspuns poate parea o cautare coplesitoare.

Raspunsul, insa, poate fi mai accesibil decat crezi. Pionierii cercetarii viselor, cum ar fi Dr. Steve Aizenstat, fondatorul Dream Tending, au descoperit ca imprietenirea si observarea continutului propriilor vise pot debloca informatii despre sinele tau cel mai profund si te pot ajuta sa intelegi mai bine scopul vietii tale.  

Vise, realitate si scop

Majoritatea oamenilor au avut experienta de a trece prin ceva care se simte incredibil de viu si tangibil, atat fizic, cat si emotional, doar pentru a se trezi si a realiza evenimentele petrecute intr-un vis. O persoana obisnuita experimenteaza patru pana la cinci cicluri de vis in fiecare noapte, creand o gama imensa de oportunitati de a experimenta si de a acorda atentie imaginilor uneori ciudate sau misterioase care ne apar sub forma de vis. Poate te-ai intrebat daca exista sau nu vreo semnificatie mai profunda in spatele imaginilor sau evenimentelor si persoanelor descrise in aceste imagini. Raspunsul, desigur, este da.

Istoria studiului viselor

Ideea ca visele te pot ajuta sa intelegi scopul vietii tale nu este noua. De fapt, este chiar invers. Multe civilizatii si culturi stravechi s-au orientat catre vise pentru directie in viata sau pentru a imbunatati constiinta de sine. Talmudul ia sfatuit pe interpretii de vis sa evalueze visele in timp ce tin cont de circumstantele actuale ale visatorului (adica, varsta, locul de munca si nivelul de anxietate) pentru a culege sens si a lega visul la viata de zi cu zi a visatorului. De fapt, Talmudul stabileste o metafora interesanta, asemanand un vis neobservat cu o scrisoare necitita. Prin urmare, visele sunt privite ca imagini comunicative purtatoare de intelepciune dintr-un spatiu care exista dincolo de timpul liniar.

Cercetarea viselor astazi

Cercetarile moderne au descoperit ca visele noastre reflecta nevoile noastre psihologice din viata de veghe. Dr. Stephen Aizenstat, psiholog de profunzime si presedinte fondator al Pacifica Graduate Institute, a studiat visele ca o modalitate puternica de vindecare si generare de mai bine de 35 de ani si a produs o opera bogata de literatura cu privire la importanta de zi cu zi a viselor si imaginile lor vii. El a condus, de asemenea, seminarii de visare la nivel mondial de mai bine de 20 de ani.

Potrivit dr. Aizenstat, „Este extraordinar de valoros sa ne intoarcem la visele noastre. Visele ne spun ce se intampla. Ele descriu diferenta dintre vocatie si angajare obligatorie. Ei ofera idei despre aptitudinile nerealizate si indica daruri inerente” (Aizenstat 140). Daca simti ca cele opt ore pe care le petreci la biroul tau abia se conecteaza cu un sentiment mai profund al adevarului despre chemarea ta – cu alte cuvinte, „adevarata ta vocatie” – a avea grija de vise devine „un proces de descoperire a drumului inapoi catre destinul nostru. , chemarea interioara si scopul vietii. [Ei] indica drumul spre casa” (Aizenstat 140-141).

Cu alte cuvinte, visele pot dezvalui potentialele abilitati sau puncte forte ale visatorului. Cunoasterea punctelor forte poate duce la gasirea unui loc de munca mai potrivit si mai implinit. Acest lucru va poate ajuta sa va conduceti la „chemarea” dvs., mai degraba decat la un alt „loc de munca”. Visele ofera si o perspectiva asupra altor domenii ale vietii noastre care ne pot aduce fericire.     

Cand examineaza visele, mai degraba decat evenimentele din prezent, indivizii au libertatea de a incetini si de a vedea lucrurile diferit. Pot sa asculte, sa devina curiosi si sa se angajeze cu intuitia lor.  

Cum sa gasesti un scop in viata din vise

Dr. Aizenstat a fost pionierat de Dream Tending, o tehnica folosita pentru a se acorda si a se ocupa de visele cuiva. Aceasta metoda implica mai multe faze, inclusiv ascultarea visului, realizarea de asocieri intre visator si vis, interactiunea cu imaginile din vis si implicarea cu calitatea vie a visului.

Ca parte a Dream Tending, visatorii iau nota de personajele si creaturile unui vis. Ei gasesc asocieri intre propria lor istorie personala si evenimentele sau imaginile viselor lor. Visatorilor le poate fi util sa-si exprime artistic visele, de exemplu, desenand sau pictand imagini de vis. Iata un exercitiu care va poate ajuta sa discerneti care ar putea fi adevarata voastra chemare:

 1. Imaginati-va ca formati o noua corporatie. Dati-i numele si prenumele urmat de Inc. De exemplu, al meu ar fi Lynn West, Inc.
 2. Creati o declaratie personala de misiune care sa exprime sentimentul dvs. de chemare. Noteaza-l pe o bucata de hartie.
 3. Aduna informatii din visele tale dupa ce ai parcurs primii doi pasi. Noteaza, in detaliu, imaginile de vis care vin la tine si spre ce indica acestea.
  1. Cine sunt personajele din visul tau? Ce spun ei cu privire la intrebarile legate de adevarata ta chemare? Cine este actionarul in aceasta intreprindere imaginata?
  2. Gandeste-te la parintii tai si la vocatiile lor. Au fost fericiti la serviciu? Au avut dorinte neexprimate?
  3. Ce imagini de vis recurente din copilarie va vin in constientizare? Care este radacina dorintei, sau dorinta, la radacina figurii de vis care vine la tine? Aceasta dorinta se potriveste cu dorintele vocationale neimplinite ale parintilor tai? Luati in considerare alti membri ai familiei dvs. imediate.
  4. Continuati sa tindeti spre aceasta imagine vie, observand ce claritate si certitudine apar.

Folosirea acestei practici poate ajuta la conectarea viselor inapoi la momentele de veghe, aprofundand intelegerea visatorilor cu privire la adevaratele lor pasiuni, talente si obiective. Procedand astfel, visatorii isi pot gasi mai usor scopul in viata.

Consultatie Personalizata Tarot