12 vise comune si ce inseamna acestea

Categories VisePosted on

In ciuda credintelor bine documentate ale lui Freud, interpretarea viselor nu este o metoda simpla. De fapt, majoritatea oamenilor de stiinta si psihologi moderni accepta visele si semnificatiile lor ca mistere nerezolvate. Indiferent, exista niste vise extrem de comune pe care toti le avem in continuare.

Desi majoritatea psihologilor nu sunt de acord cu starea actuala a interpretarii viselor, oamenii aleg totusi sa consulte asa-numitii experti in vise. De multe ori, acesti analisti nu sunt de acord. Pentru a obtine o imagine clara, vom examina punctele de vedere a patru autori. Lauri Loewenberg a scris trei carti pe aceasta tema si a aparut la The Dr. Oz Show si Anderson Cooper 360 . Ian Wallace este un psiholog de vis care a scris Dictionarul complet al viselor de la A la Z. Russell Grant a publicat The Illustrated Dream Dictionary , care conecteaza simbolurile din vise cu viata de veghe. In cele din urma, Lauren Lawrence are o rubrica New York Daily News despre analiza viselor si a fost gazda emisiunii Celebrity Nightmares Decoded . Pe baza acestor patru surse, iata 12 vise si interpretari comune. 

Loewenberg numeste acest vis un „steagul rosu din subconstientul tau”. Ea crede ca acest vis este obisnuit la oamenii care au o problema majora de viata cu serviciul, relatiile sau in alta parte. Lucrarea lui Grant este de acord cu acest punct de vedere, citand chiar aceleasi exemple.

Expertii nu sunt foarte de acord cu aceasta. Wallace vede dintii ca pe un simbol al puterii si al increderii. Acest vis este un semn ca s-a intamplat ceva in viata visatorului care l-a facut sa-si piarda increderea. Potrivit lui Grant, dintii sunt un semn rau si reprezinta o relatie rupta. Lawrence are un raspuns freudian la acest vis. Pentru femei, ea crede ca visul este un exemplu de implinire a dorintelor – vor sa ramana insarcinate. Pentru barbati, este o dorinta de stimulare sexuala.

Expertii sunt in mare masura de acord ca acest vis reprezinta vulnerabilitate si anxietate. Cercetarea lui Wallace dezvaluie ca acest vis este „comun persoanelor care au acceptat o promovare, au plecat la un nou loc de munca sau care intra in vizorul publicului”.

Lawrence a observat ca doar perfectionistii tind sa aiba vise recurente stresante de testare. Ea sustine ca visul aminteste unei persoane sa ramana alerta. Loewenberg crede ca la adulti, aceste vise fac paralele intre scoala si un loc de munca. Pentru ca ambele locuri vad o multime de situatii pline de presiune, Loewenberg asociaza acest vis cu stresul la locul de munca.

Interpretarea lui Lawrence este ca acest vis „dezvaluie dorinta de a pune capat ceva in viata: o relatie, un loc de munca, o cariera sau chiar trecutul”. Dictionarul lui Grant subliniaza ca acest vis nu este neaparat un cosmar. Mai degraba, el afirma in mod repetat ca este un vis menit sa incurajeze o persoana sa se angajeze intr-un nou efort sau un nou inceput.

Wallace numeste acest lucru drept unul dintre visele pe care clientii sai le au cel mai mult. El crede ca celebritatea reala este relevanta si poate dezvalui ce talente apreciaza visatorul. In Dream on It , Loewenberg scrie ca celebritatile sunt un simbol al nevoii personale de recunoastere.

In ciuda sentimentului de cosmar al acestui vis, Wallace il considera un semn pozitiv. El crede ca acest vis ar trebui sa-l incurajeze pe visator sa se confrunte in sfarsit cu o problema care ii atarna deasupra capului. Loewenberg intalneste acest vis mai des la femei decat la barbati.

Majoritatea acestor autoritati sunt de acord ca acest vis nu trebuie luat drept clarviziune. Potrivit lui Loewenberg, „Visul de inselaciune se intampla atunci cand partenerul tau petrece prea mult timp si atentie pe ceva care nu te implica”. In mod similar, Lawrence observa ca lipsa de incredere intr-o relatie romantica tinde sa declanseze acest vis.

Acest vis ar putea fi un semn ca cineva este coplesit si face prea multe, potrivit lui Wallace. Intr-o nota similara, Grant interpreteaza aceasta intarziere ca un avertisment: „Nu faceti promisiuni pe care nu le puteti respecta”.

Wallace sustine ca visul incurajeaza o persoana sa renunte la problemele actuale si sa permita lucrurilor sa „cada in mod natural la locul lor”. In mod similar, zborul este un semn ca exista o situatie scapata de sub control in viata reala, potrivit lui Grant.

Grant intelege acest vis ca pe un semn ca visatorul are probleme. Lawrence il vede ca pe o nevoie, fie de a incepe un proiect creativ, fie de a deveni parinte. Sau visul poate fi reprezentativ pentru o idee noua care i-a venit recent persoanei, asa cum crede Loewenberg.

Interpretarile acestui vis sunt la fel de clisee pe cat era de asteptat. De exemplu, Wallace scrie: „Poti simti ca nu ai suficient control asupra drumului tau catre succes”. Grant avertizeaza ca acesta este un semn ca un obicei prost actual poate deveni o problema pe termen lung.

Consultatie Personalizata Tarot