Interpretarea viselor: 5 cele mai comune vise si ce inseamna acestea

Categories VisePosted on
VISELE SUNT gandurile tale subconstiente. Cu totii ne trezim uneori cu un vis ciudat care ne deranjeaza. Cu toate acestea, nu ne amintim fiecare detaliu al viselor noastre, dar este posibil sa ne amintim cateva detalii ale acestora si sa incercam sa le gasim semnificatii. O persoana obisnuita petrece in total aproximativ doua ore visand in fiecare noapte. In teoria sa jungiana a visului, Carl Jung a propus ideea ca visele dezvaluie informatii importante si formeaza o parte esentiala a dezvoltarii personalitatii unui individ.

Potrivit Frontiers in Human Neurosciences, visele sunt in esenta o colectie de amintiri de-a lungul zilei sau din ultimele zile. Visele au un inteles mai profund decat o simpla colectie de amintiri care plutesc prin minte in timp ce dormi. Cititi mai jos lista compilata a celor mai comune vise si ce inseamna acestea.

1. Caderea

Potrivit unui sondaj realizat de compania de produse Mattress and Sleep din America in 2022, caderea este unul dintre cele mai frecvente vise recurente pe care le au oamenii. Caderea este unul dintre cele mai frecvente cosmaruri recurente la barbati si al doilea cel mai frecvent la femei. Visele de cadere sunt in general cauzate de dezamagiri si dezamagiri, pentru lucrurile la care de obicei avem mari sperante. Potrivit lui Lauri Quinn Loewenberg, un analist de vise certificat si membru al Asociatiei Internationale pentru Studiul Viselor (IASD) cu sediul in Apollo Beach, „Se poate intampla si atunci cand simtim ca nu avem sprijin, nici financiar sau emotional”. Mai mult, caderea poate simboliza si cedarea in fata ispitelor sexuale.

2. A fi urmarit

Un individ urmarit este al doilea cel mai frecvent vis recurent pentru femei, conform unui sondaj Amerisleep din 2022. Potrivit lui Loewenberg, un comportament de evitare contribuie la acest vis. „Fugirea de ceva sau cineva intr-un vis se intampla atunci cand nu ne ocupam de ceva imediat”, spune ea. „Oamenii care tind sa evite confruntarea cu orice pret au acest vis mult.” Poate fi cauzata si de amanare, continua Loewenberg.

3. Pierderea dintilor

Fiind cel mai frecvent tip de vis, conform unui studiu din 2018, acesta poate fi un semn de iritatie dentara reala care te poate duce sa-ti pierzi dintele. Orice vis care implica parti ale gurii poate fi conectat la probleme de comunicare in viata reala, conform lui Loewenberg. „Dintii sunt meniti sa ramana fixati in gura, asa ca atunci cand cad intr-un vis, cel mai adesea este efectul secundar al vorbirii libere in viata reala: sa permitem ceva din gura care ar fi trebuit sa ramana pe loc”, sustine Loewenberg.

4. Inselaciune

Un alt vis comun pe care il vedem este inselarea. Potrivit sondajului Amerisleep, aproximativ 23% dintre adultii din SUA au visat sa triseze. Loewenberg spune ca este cea mai solicitata interpretare a viselor si poate fi un indiciu al problemelor de incredere in relatiile tale la care trebuie sa se lucreze.

„Nu este un indiciu ca partenerul tau te insala”, spune ea. „Cu toate acestea, inseamna ca simti ca exista un fel de a treia roata in relatie.” Acest lucru ar putea insemna ca partenerul tau acorda prea mult timp si atentie unui lucru care nu esti tu (nu trebuie sa fii o alta persoana), lasandu-te sa te simti lasat deoparte.

5. Nud in public

Aproximativ 12% dintre vise graviteaza in jurul valorii de a fi goala undeva, conform sondajului Amerisleep din 2020. Acest vis se invarte in jurul a ceva din viata ta de zi cu zi care te-a lasat cu sentimente de jena sau vulnerabilitate.

Consultatie Personalizata Tarot