Tipuri de carti de tarot: Alege una care se potriveste cel mai bine nevoilor tale

Categories TarotPosted on

Cand vine vorba de a trata tipurile de carti de tarot, originea lor este, fara indoiala, asociata cu multe argumente si povesti distincte. In timp ce unii oameni cred ca cartile de tarot au fost folosite pentru prima data in Italia undeva in secolul al XV-lea, altii subliniaza ca au avut originea in timpul mandatului medieval in Europa de Vest. Unii oameni presupun, de asemenea, ca originea cartilor de tarot este intr-un fel legata de Europa antica. 

Oricum, nu se poate infirma faptul ca majoritatea cartilor de tarot pe care le folosim astazi provin direct din Italia. Acestea fiind spuse, stiti care este cel mai interesant lucru despre cartile de tarot? Ele au in continuare exact aceeasi interpretare si inteles, indiferent de argumentele si povestile nesfarsite care circula despre originea lor. 

In zilele noastre, cititorii psihici folosesc cel mai bine cartile de tarot. In acest articol, vom arunca o lumina asupra numeroaselor tipuri distincte de carti de tarot care sunt disponibile in prezent, inclusiv cele pe care merita sa le puneti mana!

Introducere in cartile de tarot: ce sunt ele?

Cartile de tarot sunt folosite in primul rand ca instrument de divinatie si, desi aceste carti nu au fost concepute pentru scopuri divinatorii atunci cand au fost create pentru prima data, diversi mistici si psihici au inceput sa le foloseasca atunci cand au adoptat practica identificarii si cresterii spirituale.

Fiecare carte de tarot are propria sa poveste unica, care se concentreaza pe o interpretare diferita, in functie de plasarea cartilor, daca sunt cu fata in sus sau inversa, sau care este natura raspandirii. Aceste detalii joaca un rol cheie in interpretarile cartilor de tarot.

Arcanele majore indica sufletul si lectiile de viata la care trebuie sa adere in timpul vietii. Pe de alta parte, cartile Arcane minore ne lumineaza experientele de viata de zi cu zi si provocarile cu care trebuie sa ne confruntam. In plus, cele 16 carti de curte din fiecare pachet arata trasaturile de personalitate ale unei persoane.

Toate costumele Tarotului indica fiecare dintre cele patru elemente. In contrast, Arcanele Majore sunt considerate a fi intruchiparea celui de-al cincilea element, care conecteaza spiritual oamenii la marea lor constiinta.

Tipuri de baza de carti de tarot

Desi exista o mare varietate de carti de tarot disponibile in epoca actuala, mai jos am mentionat cateva dintre tipurile de baza si larg recunoscute. 

Daca sunteti un pasionat de tarot sau un incepator, este recomandat sa utilizati unele dintre cartile de tarot mai „clasice”. Utilizarea cartilor de tarot clasice, ortodoxe, poate face foarte convenabil pentru novice sa stapaneasca rapid citirea tarotului.

Carti de tarot Rider-Waite

Cartile de Tarot pe care le vedem in general sunt derivate din Tarotul Rider-Waite. Ea provine din teoria oculta a Golden Dawn, o asociatie oculta britanica, si combina unele elemente din astrologie si magie pentru a extinde si dezvolta un sistem de carti care este foarte potrivit pentru incepatori. Ne poate ajuta sa intelegem intregul sistem ocult occidental si viziunea asupra lumii spirituale dintr-o alta dimensiune.

Principalele motive pentru popularitatea sa:

 1. Cartile cu numere din arcane minore ale Tarotului Rider-Waite folosesc imagini specifice de poveste pentru a prezenta sensul, care este usor de inteles si tine cont de conotatiile oculte.
 2. Autorul Waite a scris o carte in care explica principiile Tarotului si divinatiei. Cartea a fost distribuita impreuna cu cartile si a fost prima data cand cartile de Tarot au fost insotite de un manual de instructiuni. Aceasta a devenit o practica comuna pentru viitoarele lansari de Tarot.
 3. A fost lansat in 1910, iar ilustratiile sale erau toate in engleza. Odata cu puterea Imperiului Britanic la acea vreme si ascensiunea Statelor Unite dupa aceea, cel mai bine vandut pachet de tarot din Anglia s-a raspandit treptat in intreaga lume.

Pana in prezent, exista cel putin mii de carti de tarot concepute sub influenta sistemului Waite si peste 70% din cartile de tarot englezesti sunt scrise cu acesta ca model. Prin urmare, daca doriti sa alegeti un set standard international de carti de tarot dintre multe, prima alegere este cu siguranta tarotul Rider-Waite.

Carti de Tarot Thoth

Tarotul Thoth a fost creat de controversatul ocultist Aleister Crowley in colaborare cu Frieda Harris pe o perioada de cinci ani (1938-1943), combinand diverse elemente oculte precum astrologia, Cabala, I Ching, mitologia, alchimia si magia. Acest pachet este bazat pe tema egipteana.

Stilul sau de pictura este unic si abstract in frumusete, iar profunzimea continutului depaseste majoritatea cartilor de tarot anterioare. Conform experientei, majoritatea oamenilor care au folosit acest pachet cred ca functia spirituala a acestei carti este mai mare decat functia de divinatie, astfel incat pachetul Thoth este cel mai respectat dintre oamenii care folosesc carti de tarot pentru practica spirituala.

Carti de tarot din Marsilia

Tarotul Marsilia este un pachet de tarot clasic din Franta. Structura celor saptezeci si opt de carti de tarot standard recunoscute astazi se bazeaza pe specificatiile acesteia.

Este simplu si necomplicat. Cartile sale cu numere de arcane minore, precum cartile de joc, nu au modele de caractere, ci pur si simplu deseneaza simbolurile pachetului. De exemplu, Patru de cupe este practic patru potire, iar Patru de monede este de patru monede.

Desi este relativ simplu, exista inca multi savanti interesati de studiul sau, precum celebrul psiholog CG Jung care crede ca contine arhetipul mintii umane. In plus, Marsilia este probabil mai comuna decat pokerul in Franta si este folosit pentru a juca jocuri de carti in loc de poker.

Carti de tarot Lenormand

Acest sistem a fost inventat de doamna Lenormand, care era o ghicitoare innascuta. Ea este cel mai bine cunoscuta pentru ca a prezis urcarea la tron ​​a lui Napoleon si pretentia sotiei lui Napoleon, Josephine, la tron. 

Carti de tarot personalizate moderne

De atunci, ea a devenit favorita curtii ca ghicitoarea regala a lui Napoleon. Daca fiecare dintre cartile de Tarot ale lui Waite ofera o vedere detaliata si filozofica a unei situatii, cea a lui Lenormand, dimpotriva, se refera la un anumit eveniment sau persoana dintr-o singura carte, oferind cautatorului un rezultat simplu si intuitiv.

In comparatie cu aceste carti de tarot clasice mentionate mai sus, cartile moderne de tarot populare sunt mai bogate in elemente si nu au o clasificare specifica recunoscuta. Daca, de exemplu, esti un ghicitor foarte personalizat, nu este nimic in neregula cu orice carti de tarot pe care le alegi, ci mai degraba pot deveni etichete distinctive de personalitate. De exemplu:

 • Tema naturii
 • Tema ingerului
 • Tema animalelor
 • Tema desenelor animate
 • Tema constelatiei
 • Tema intunecata
 • Tema fanteziei
 • Tema vindecarii

Majoritatea acestor carti sunt carti de tarot personalizate cu imagini, culori si modele individualizate de caractere, dar practic urmeaza regulile celor patru sisteme clasice de tarot mentionate mai sus. Din cauza diversitatii fetelor personalizate de carti de tarot, pentru incepatori poate fi dificil sa inteleaga si sa descrie imaginea, asa ca este recomandat cititorilor avansati sau maestrilor.

Scopul principal din spatele utilizarii cartilor de tarot

Se crede ca cartile de tarot ajuta oamenii in problemele lor prezente, trecute sau chiar viitoare, oferindu-le indrumari si sprijin. In acest fel, oamenii isi pot intelege evenimentele actuale, trecute sau viitoare ale vietii intr-un mod mai bun. Unii oameni iau chiar citirea tarotului ca pe o calatorie care atinge sufletul, astfel incat sa poata evalua scopul vietii lor. 

In mod normal, oamenii care folosesc carti de tarot le folosesc pentru crestere spirituala in loc de scopuri de ghicire. Cu toate acestea, majoritatea psihicilor folosesc cartile de tarot pentru a se conecta cu fiintele lor superioare sau pentru a-si consolida intuitia. In cele din urma, aceasta practica isi va schimba scopul cu conectarea cu taramuri spirituale inalte. Acesta este motivul pentru care majoritatea psihicilor din zilele noastre folosesc carti de tarot pentru a-si ascuti abilitatile si abilitatile. 

Acum, sa ajungem la o intrebare importanta, cum atrag cartile de tarot clienti pentru psihicii contemporani? Psihicii folosesc carti de tarot pentru a-si ajuta clientii sa se conecteze cu evenimentele lor prezente, trecute sau viitoare prin povestiri. Acestea fiind spuse, multi oameni prefera citirea cartilor de tarot decat citirile fara instrument, deoarece acest lucru le permite sa reflecte si sa-si revizuiasca cartile in mod independent. 

Desi scopul principal din spatele originii cartilor de tarot a fost de a incuraja activitatile recreative si jocurile distractive, in prezent, acestea sunt utilizate pe scara larga in scopuri de meditatie si divinatie. Acestea fiind spuse, putem gasi in zilele noastre tipuri nesfarsite de carti de tarot, fiecare dintre ele avand propriile caracteristici si valoare specifice. 

Consultatie Personalizata Tarot