Simboluri de culoare tarot: 12 culori importante in cartile de tarot

Categories TarotPosted on

Cartile de Tarot, cunoscute sub numele de „biblioteca misterelor naturii”, nu sunt un tip fix de carti. Exista multe tipuri diferite, iar fata si spatele cartilor de tarot sunt orbitoare. Cand facem divinatie, vom citi cartile de tarot prin pasii de „meditatie→desen carti→citire→interpretare→prevestirea viitorului”, intregul proces este misterios si riguros. Cu toate acestea, desi multi oameni se concentreaza pe fetele cartilor, rareori acorda atentie informatiilor prezentate de diferitele culori ale cartilor de tarot. De fapt, ghicitorii sau savantii profesionisti ai tarotului vor combina psihologia culorilor cu cartile, apoi vor analiza si dezvalui misterul.

Diferitele semnificatii ale culorilor din tarot au, de asemenea, o importanta deosebita in stiinta oculta. Si cele mai importante dintre ele sunt rosu, galben si albastru. Ele nu sunt doar cele 3 culori din CMYK (placi de cerneala utilizate in imprimarea color a cardurilor), ci si cele 3 particule fundamentale care odata erau considerate a fi descompuse din fotoni in fizica particulelor. Pe langa aceste trei culori primare, alte culori pot corespunde celor zece primare ale Arborelui Vietii (Kabbala), fiecare dintre ele avand propriul sau grup de culori unic.

Fie ca este un pachet de tarot traditional sau o carte de tarot personalizata, fetele sale complexe de carti fac o utilizare flexibila a diferitelor culori. Cartile de tarot colorate ocupa un loc important si confera cartilor de tarot in sine un sens mai profund. Cu toate acestea, putini incepatori sau pasionati de tarot vor rezolva sistematic corespondentele de culoare dintre ei sau vor intra in studiul atent al psihologiei culorilor si al cartilor de tarot. In continuare, WJPC va explica 12 semnificatii de diferite culori reprezentate in pachetul de tarot.

Cele mai importante culori din cartile de tarot

  1. Carti rosii de tarot

Rosu inseamna entuziasm, energie, sange, actiune, curaj, farmec, agresivitate, furie si schimbare.

  • In interpretarea tarotului, rosul reprezinta elementele Foc, Mercur, Marte si Baghete.
  • Culoarea rosie simbolizeaza pasiunea pentru viata, energia bruta si impulsul si este motivul pentru care leul din cardul Forta este vopsit in rosu. Exista si Imperiul asezat pe un scaun rosu, reprezentand abundenta; cartea Imparat este, de asemenea, una dintre cartile rosii de tarot, simbolizand puterea si forta.

2. Carti galbene de tarot

Galbenul inseamna stralucire, intelepciune, incredere, greutati, inselaciune si timiditate. Galbenul in tarot simbolizeaza elementul vant si reuneste energia soarelui. Cerul galben este mai frecvent decat cerul albastru in Tarot, iar daca apare un soare galben, acesta va avea semnificatii simbolice importante ale cartilor de tarot.

Combinatia de galben si culori diferite va prezenta un nivel superior de semnificatie a cartilor de tarot, si atinge direct cel mai inalt sens al Arborului Vietii. De exemplu, imbinarea cu galben si rosu exprima mintea si vointa; unirea cu galben si albastru transmite misterul si retrospectia subconstientului.

Cartea de Tarot Soarelui

3. Carti albastre de tarot

Albastrul inseamna calm, adevar, spiritualitate, calm, loialitate, raceala, melancolie si depresie. Culoarea albastra a cartilor de tarot afiseaza elementul apa si simbolizeaza atitudinea mintii subconstiente. Precum Pustnicul, Steaua si Luna sunt toate pictate cu cerul albastru. Iar personajele imbracate in albastru reprezinta o atitudine de introspectie si un act subconstient.

Alte culori cheie de tarot

  1. Carti de tarot albe

Albul insusi spune fidelitate, puritate, simplitate, sfintenie, suflet, virtute si simplitate. Este foarte obisnuit ca puntile de tarot sa aiba haine albe sau flori albe, cum ar fi Forta, Marea Preoteasa si Cumpatarea. Aceste roluri poarta robe albe, care reprezinta puritatea si nobletea. In afara de asta:

  • White declara sursa deschisa a multor lucruri si este singular in natura. Albul poate imbratisa si imbina toate culorile, iar in Arborele Vietii (Kabbala), albul este simbolul suprematiei si, de asemenea, creatorul tuturor lucrurilor din lume.
  • Albul simbolizeaza lumina stralucitoare a lunii si este culoarea reprezentativa pentru femei. Albul este puritate si renastere, in special trandafirul alb din cartea Moartea, care exprima ca inima se va schimba sau se va renaste dupa trecerea prin intuneric.
Cartea de tarot Marea Preoteasa

Spre deosebire de alte culori, albul poate fi combinat cu multe culori si, de asemenea, vorbeste diferite sensuri de psihologie si citire a tarotului. Urmatoarele se alatura obisnuite in designul cartilor de tarot:

1) Carti de tarot albe si negre

Grupul de alb si negru reprezinta o semnificatie speciala in Sistemul misterelor occidentale, asa cum stalpii de piatra alba si neagra din spatele Marii Preotese apar adesea in cartile de tarot. Printre acestea, stalpul de piatra neagra spune pasivitate, iar stalpul de piatra alba spune initiativa. Sunt o existenta absoluta, cu contradictii si simbioze. In mijlocul lor sta Marea Preoteasa, simbolizand amestecul de energii si echilibru.

2) Carti de tarot albe si rosii

Unitatea de alb si rosu se gaseste de obicei in haine sau flori. Rosul reprezinta entuziasm si activitate, spre deosebire de activul reprezentat de alb in cartile de tarot Alb & Negru , atunci cand este combinat cu rosu, devine pasiv. De exemplu, albul din cardul Temperance reprezinta laptele matern, iar rosul reprezinta sangele. Iar amestecul celor doua este de obicei o aluzie sexuala.

2. Carti negre de tarot

Negrul insusi semnifica moartea, ignoranta, raul, disperarea, eternitatea, tacerea, misterul si negarea. Spre deosebire de alb, negrul este o singura culoare care nu poate fi combinata cu alte culori. Cartile traditionale de Tarot arata mai rar intunericul, cum ar fi Moartea si Diavolul, si multi folosesc un cer negru cu stele pentru a indica armonia sau efectul miscarii cosmice asupra noastra.

3. Carti de tarot gri

Griul inseamna echilibru, neutralitate, pocainta, raceala, singuratate, impacare, tristete si duritate. Griul este folosit foarte rar in cartile de tarot si nu are nicio semnificatie speciala a cartilor de tarot. De obicei indica nenorocire si intuneric si simbolizeaza o perceptie nesanatoasa, nepozitiva.

4. Carti de tarot maro

Maro inseamna stabilitate, realitate, pamant, smerenie, liniste, frustrare si tristete. Brown are o mica probabilitate de a aparea si in cartile de Tarot si simbolizeaza o legatura cu pamantul, un act practic, cum ar fi Opt de pentacole.

5. Carti de tarot portocalii

Portocaliul reprezinta bucurie, vitalitate, pozitivitate, initiativa si mandrie. Portocala din tarot reprezinta Baghete si elementul Foc. De exemplu, Knight of Wands este un amestec de galben (Vant) si rosu (Foc) pentru a forma culoarea portocalie aurie.

6. Carti de tarot verzi

Verdele vorbeste despre natura, vitalitate, primavara, vindecare, speranta, gelozie si incetineala. Verdele in tarot reprezinta elementul Pamant si cresterea activa a vietii. Ca si in cartile de tarot, planta din Queen of Pentacles reprezinta creaturi vii.

7. Carti de tarot violet

Violetul semnifica mister, regalitate, demnitate, intelepciune, putere, maretie, remuscare. Movul este folosit rar in pachetele de tarot, cum ar fi strugurii violet de pe hainele Regelui Pentaclesului, simbolizand luxul, regalitatea si nobletea.

In plus, cartea de tarot al Diavolului are si elemente violet, cum ar fi coada feminina inlantuita de catuse, care este un ciorchine de struguri in Regele Pentacles, ceea ce indica faptul ca, daca esti cufundat in dorinte materialiste, catusele materiei te vor lega la diavolul. Dar violetul poate simboliza uneori si misterul si spiritualitatea, inconjurat de un simt al dreptatii. In alte carti de tarot mai moderne sau pachete de tarot personalizate, putem vedea ca violetul este utilizat pe scara larga.

8. Carti de tarot roz

Rozul denota sensibilitate, dragoste, tristete, prietenie si frumusete. Rozul se gaseste rar in lista cartilor de tarot, cu exceptia Cupelor din Arcanele Minori. Rozul umbreste in general violetul, sugerand bucurie in relatiile spirituale. O floare de lotus roz pe apa, ca in Asul de cupe, simbolizeaza satisfactia banilor si a puterii.

9. Carti de tarot de culoarea curcubeului 

Culoarea curcubeului este o culoare compusa. Va puteti intreba ce inseamna curcubeul in cartile de tarot? De altfel, curcubeul de pe cerul Zece de cupe reprezinta abundenta, fericirea si situatiile care apar adesea in viata.

Din cele mai vechi timpuri, multi oameni au crezut ca culorile au un fel de putere magica. Chiar si cele mai vechi carti de tarot, cum ar fi cartile de tarot Rider-Waite si cartile de tarot Marsilia, sunt pachete de tarot bogat colorate. Cand cumparati sau imprimati carti de tarot personalizate, cel mai bine este sa priviti cu atentie si sa va ganditi la culorile si semnificatiile fiecarei fete de carti, deoarece aceste culori reflecta energiile lor elementare si ne ofera atmosfera sau atmosfera care insoteste cartile. Cu toate acestea, simbolismul culorilor din tarot de mai sus nu este neaparat absolut. In tarotul modern sau cartile de oracol personalizate, alegerile de culoare pot fi, de asemenea, pur estetice, personale sau pot urma alte sisteme.

Consultatie Personalizata Tarot