Tendinte Feng Shui 2019 – sfaturi pentru noul an

Categories DiversePosted on
Feng Shui

Cand incepe un nou an, este un moment potrivit pentru a face schimbari in viata. Este un nou inceput, o noua oportunitate de a face lucrurile in mod diferit si de a lasa energile bune sa curga. Va prezentam cele mai noi tendinte Feng Shui pentru anul 2019.

Aceasta filozofie orientala antica are ca obiectiv principal gasirea unei armonii perfecte in fiecare mediu de origine, combinand mobilierul, obiectele si culorile in functie de cele cinci elemente fundamentale: Pamant, Apa, Lemn, Metal si Foc. Toate acestea ajuta la atingerea acelei bunastari si a armoniei generale, atat de necesare in momente de mare stres.

Cele 5 elemente ale Feng Shui

In Feng Shui putem evidentia 5 elemente care sunt 5 moduri in care se manifesta energia. Cele 5 elemente naturale sunt urmatoarele:

 • Lemn. Este primavara, miscarea spre exterior, este confortabil.
 • Foc. Este legat de energia care urca, cu vara.
 • Pamant. Acesta reprezinta miscarea circulara, ciclul se schimba.
 • Metal. Se refera la miscarea spre interior, spre toamna.
 • Apa. Are legatura cu energia care coboara, cu iarna.

De fapt, nu este vorba despre elemente, ci despre diferite faze ale energiei. Trebuie sa existe intotdeauna un echilibru intre aceste 5 elemente.

Culorile Feng Shui asociate cu elementele

In timpul anului 2019, atunci cand utilizati rosu (foc) si alb (metal), nu uitati sa adaugati o atingere de culoare care reprezinta Pamantul (galben, ocru, maro) pentru a armoniza fluxurile energetice produse de acest ansamblu. Intr-un plan de imbracaminte, cand doriti sa faceti o combinatie de culori pentru garderoba dvs., trebuie sa acordati prioritate culorilor stabilizatoare din anul 2019, adica culorile asociate elementului Foc si elementului Metal.

Alegerea unei culori pentru decor nu este o sarcina usoara. Daca doriti sa dati o nota diferita unei camere din casa schimband culoarea, ar trebui sa luati in considerare aspecte precum:

 • Lumina pe care o are camera pe care o veti decora. Exista camere cu mai multa lumina naturala decat altele si care influenteaza sentimentul de spatiu.
 • Spatiul pe care il ocupa. Masurati metri patrati din camera pe care doriti sa o decorati.
 • Culorile care va plac si va fac sa va simtiti bine. Ce parere aveti de albastru sau rosu?
 • Inaltimea camerei. O camera cu tavane inalte pare mai mare.
 • Persoana care va folosi camera. Nu este acelasi lucru daca spatiul va fi alocat biroului, ca de exemplu, camera copilului.

Culoarea este o modalitate simpla de a modifica energia unei case. Fiecare element al Feng Shui are o culoare asociata cu el, dupa cum vom vedea mai jos:

 • Focul este asociat cu o energie inalta, prin urmare, culoarea portocalie are o semnificatie in impulsul Feng Shui pentru eforturile profesionale si recunoastere. Alte culori Feng Shui asociate cu focul sunt rosu, violet, galben sau roz.
 • Elementul pamant este important pentru a mentine sanatatea si echilibrul, este asociat cu culori bej, galben deschis si pamant.
 • Metalul este clar si precis, este asociat cu alb si gri.
 • Apa reprezinta abundenta si este legata de albastru si negru.
 • In cele din urma, lemnul care este vitalitate si crestere, este legat de maro si verde.

Acum, ca stiti fiecare element si culorile asociate, sa vedem care este elementul anului 2019

feng shui 2019Pamant, elementul cheie pentru anul 2019

Anul Porcului de Pamant, conform calendarului chinezesc, incepe la 5 februarie 2019 si continua sa apartina elementului pamant.

Elementul pamant ajuta la stabilitate. De exemplu, daca va aflati intr-o perioada de schimbari si aveti nevoie de liniste, trebuie sa mariti elementul de pamant in casa dvs.

Pamantul este legat de solid, de ceea ce este stabil. Cand exista un exces de pamant, miscarea poate incetini.

Unele dintre obiectele care reprezinta pamantul pot fi:

– Imagini ale muntilor sau campurilor.
– Obiecte de argila sau ceramica.
– Elemente sau mobilier in forma patrata.

Ideea centrala a Feng Shui este gasirea unui echilibru, o armonie intre cele cinci elemente naturale de baza: pamant, apa, lemn, metal si foc.

 • Puteti plasa poze cu deserturi sau flori sau puteti folosi elemente legate de pamant, ca vase de lut.
 • Culorile Feng Shui pentru anul 2019 sunt maro, galben, bej, maro, portocaliu sau rosu.
 • In dormitor, locul de odihna prin excelenta, este mai bine sa evitati rosu si sa optati pentru culori, cum ar fi alb, care reprezinta pacea si puritatea.
 • Aveti grija de energia vitala, Chi: este delicata si este in miscare continua. Pentru a pastra acest lucru, mobilierul trebuie plasat intr-un anumit mod.
 • Forma camerei: trebuie sa fie patrata sau dreptunghiulara. Este geometria care corespunde elementului Pamant si ofera o mai mare stabilitate si echilibru Chi.
 • Amplasarea patului: acesta este punctul crucial in dormitor, deoarece necesita energia Yin pentru o odihna buna. Usile si ferestrele reprezinta miscarea si lumina (Yang), iar peretii sau peretii despartitori fara ferestre sau usi sunt Yin si implica stabilitate si liniste. Prin urmare, patul trebuie sa aiba in spate un perete sau un perete despartitor fara ferestre sau usi. Patul ar trebui sa fie departe de usa … Un pat in fata usii blocheaza fluxul de energie.

Feng Shui pentru a atrage dragoste in 2019

Daca doriti sa atrageti dragoste cu Feng Shui in 2019, puteti urma aceste sfaturi:

Ordonati casa si curatati-o. Nu lasati lucrurile pe podea sau nu mentineti dezordinea, inseamna dezechilibru.

Pregatiti-va camera pentru iubire. Folositi asternuturi frumoase, puneti doua noptiere, doua perne, doua covoare si parfumuri cu un miros placut. Evitati prea multe piese de mobilier.

Aerisirea spatiului. Deschideti ferestrele astfel incat energia sa curga.

Evitati excesele amintirilor din trecut. Daca dorinta dvs. este sa mergeti inainte si sa atrageti dragoste, evitati prea multe amintiri ale altor persoane (fotografii sau obiecte).

Feng shui pentru a atrage bani in 2019

Anul 2019 este anul prosperitatii, deci, daca doriti sa atrageti bani, puteti face urmatoarele:

– Mentineti bucataria curata si in ordine. Gatitul in Feng Shui este legat de capacitatea de a atrage bani, asa ca mentinerea ordinii si o curatatenie perfecta ajuta fluxul de bani.
– Utilizati decoratiuni rosii, violet sau verzi. Combinati pereti, plante, textile, covoare si mobilier in aceste culori in casa dvs.
– Usa casei trebuie sa fie accesibila si atractiva. Soneria ar trebui sa functioneze corespunzator si puteti pune un covoras cu “bun venit”.
– Organizati. Ordinea permite circularea energiei pozitive.
– Scapati de ceea ce nu folositi. Tindem sa salvam mii de lucruri pe care nu le folosim niciodata, este timpul sa le aruncam si sa facem loc altora noi.
– Eliminati scurgerile de apa. Apa inseamna prosperitate si daca apa se pierde undeva in casa, veti pierde bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consultatie Personalizata Tarot