Care este cartea ta de Tarot in functie de zodie si ce semnificatie are

Categories DiversePosted on

Astrologia relationeaza pozitiile planetei si stelelor in momentul nasterii oamenilor cu personalitati, profesii si relatii. Desi nu este o disciplina stiintifica, multi oameni consulta diagrame astrologice si predictii. Oamenii au cautat surse de previzibilitate de sute de ani, recurgand la diferite forme de avertizare. Tarotul este un tip de ghicire cu care unii incearca sa prezica viitorul.

Chiar si Confucius parea sa creada in aceasta disciplina. Nostradamus era un profet binecunoscut despre care se spune ca a prezis corect o serie de evenimente. Si astrologul Evangeline Adams a fost un proeminent vestitor la inceputul secolului al XX-lea. Adams a realizat lecturi astrologice in persoana, precum si coloane horoscopice in ziare.

Multi oameni folosesc astrologia pentru a-i ajuta sa ia decizii pe termen lung. Oamenii apeleaza, de asemenea, la astrologie pentru a explica trasaturile si temerile personalitatii. Horoscopele personale dateaza din 410 i.H., iar urmele radacinilor astrologice sunt prezente in aproape toate religiile importante si cultura antica. Egiptenii au fost originari ai zodiacului, iar mai tarziu, babilonienii au adoptat zodiacul. Babilonienii primesc credit pentru identificarea a 12 constelatii care au progresat prin cer cu schimbarea anotimpurilor. Un horoscop se bazeaza pe pozitiile planetelor pe masura ce se conecteaza cu semnele zodiacale. Oamenii folosesc horoscopul pentru a prezice viitorul si a asista la decizii.

Culturi diferite au abordat astrologia cu mituri si observatii unice, potrivite locatiilor poporului si perspectivelor lor pe cer. Semnul soarelui in momentul nasterii unei persoane este semnul despre care se spune ca ii influenteaza personalitatea si natura, potrivit astrologiei.

Tarotul implica atat astrologia, cat si numerologia, iar un pachet de carti de tarot include 78 de carti. Tabelele originale de tarot au fost pictate manual si au fost foarte scumpe. Oamenii foloseau aceste carti pentru divertisment. Abia mai tarziu, cartile de tarot au devenit legate de ghicire. Cititorii de carti Tarot impart puntea in doua parti, numita Arcana Majora si Arcana Minora. Ambele parti au caracteristici individuale care le fac mai mult sau mai putin potrivite pentru diferite tipuri de citiri. Imaginile de pe cartile de tarot sunt simbolice ale diferitelor sensuri si mesaje. De exemplu, asul de sabii simbolizeaza cicluri de nastere si renastere, care trebuie depasite cu intelepciune.

Astrologie si Tarot: Cum sunt conectate?

Nu exista nici o indoiala ca astrologia si tarotul sunt profund legate. Ambele filosofii consulta lumea astrala pentru indrumare. In timp ce in astrologia, semne zodiacale si lecturi, se concentreaza mai mult pe planete si pozitionarea lor, Tarotul se concentreaza pe puterea mitica a lumii astrale. Combinand astrologia si Tarotul, ajuta practicantii tarot si cititorii sa isi extinda practica, in timp ce pentru clienti, ambele filosofii ajuta la imbogatirea vietii lor. Unii cred ca fiecare carte din pachetul de Tarot se refera la astrologie. Aflati legatura dintre astrologie si tarot aici.

In realitate, astrologia joaca un rol major in interpretarea cartilor si a semnificatiilor in tarot. Raspandirea in tarot arata adesea ca o constelatie. Una dintre cele mai mari legaturi dintre astrologie si tarot a fost stabilita odata cu aparitia Ordinului Zorilor de Aur, o ordine ezoterica profund legata de astrologie si spiritualitate. Mai multe punti au aparut ca urmare a lucrarilor din aceasta ordine, inclusiv Tarotul Thoth, Tarotul Zilei de Aur, Tarotul BOTA si Tarotul Rider-Waite-Smith.

Un lucru care este diferit cand vine vorba de astrologie si Tarot este reputatia lor. Astrologia este calculata si este foarte strans legata de matematica. In zilele Imperiului Roman, astrologii erau de fapt numiti matematicieni. Astrologia face ca oamenii sa se simta in siguranta, asa cum se poate calcula. Tarotul, pe de alta parte, are o lectura si o semnificatie proprie, adesea diferita in functie de cititor. Esenta insasi a tarotului este interpretarea libera, iar declaratiile sunt extrase din situatii care coincid. Unii oameni cred ca o lectura astrologica calculata logic este mult mai precisa si are o baza mai solida decat cea a unui tarot.

Aplicarea semnificatiei astrologice la cartile de Tarot

Aplicarea sensurilor astrologice la puntile de tarot derivate din traditia spirituala a zorilor de Aur este oarecum specializata si structurata in mod specific fata de Tarot. Ea variaza in anumite moduri de la intelesurile comune asociate cu practica astrologica in interpretarea diagramei nasterii natale si nu ar trebui sa fie confundata cu Natal, Soarele, Horary sau orice alta forma de astrologie conventionala.

Pentru a ajunge la o intelegere globala a relatiei dintre astrologie si Tarot, trebuie mai intai sa construim o fundatie din care sa procedam asa cum trebuie sa intelegem mai intai semnificatia elementelor antice, a planetelor si a semnelor, asa cum se aplica la Tarot.

Asa cum este promulgat de Ordinul Zorilor de Aur, sistemul Tarot foloseste doar cele sapte planete sacre ale anticelor (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn) si nu utilizeaza planetele exterioare ale Uranus, Neptun si Pluton. Planeta exterioara a fost altoita pe punti de interpreti mai tarziu, dar nu a fost folosita de Zorii de Aur.

Elementele vechi

Foc – intuitie; spirit; actiunea vointei; inspiratie, creativitate, energie, initiativa, activitate orientata spre scop;

Pamant – materialitate; rezistenta, putere; anduranta; simt practic; acumulare;

Aer – gandire; comunicare scrisa si vorbita; conflicte; expresii ale mintii

Apa – senzatie; actiunea emotiilor; dragoste si afectiune, vise, dorinte, fantezii; placere, prietenie, activitate sociala, dragoste, receptivitate

Cele sapte planete sacre ale anticilor

Soare = constiinta de sine; dorinta
Luna = sine emotional; imaginatie; instinct
Mercur = minte individuala; intelect si ratiune
Venus = dorinta naturii; dragoste; inrudire; placere; prosperitatea materiala
Marte = energie vitala; sexualitate; ambitie
Jupiter = energie de crestere expansiva; avere
Saturn = materialitate; restrictie; limitare; cunoastere de sine

Semnele zodiacului

Berbec = manifestare dinamica; cresterea energetica; nasterea unui nou potential
Taur = stabilitate; securitate; expresie; permanenta
Gemeni = expansiune mentala; dezvoltare de sine; conectivitate; uniune; dualitate;
Cancer = internalizare; legatura emotionala; nastere;
Leul = expresia exterioara a sinelui; curaj; creativitate; putere; determinare
Fecioara = recoltare; integrare; realizare de sine; analiza; autoperfectionare
Balanta = echilibru; legea karmica; cantaresc si masoara;
Scorpion = dorinta; pasiune; regenerare; reinnoire; descompunere
Sagetator = expansiune; transformare; constiinta spirituala
Capricorn = materializare; ordin; structura; sacrificiu; realizare;
Varsator = minte superioara; inrudire; altruism; unitate; consens
Pesti = ape duhovnicesti; domeniul psihic; vise; credinta; sacrificiu

Cele 4 elemente ale Taroului: Cele patru suite și semnele astrologice

Cunostintele despre cele patru elemente care guverneaza Lumea Naturala sunt foarte vechi, dar totusi puternice. Diferite scoli de gandire religioase si spirituale stiau despre aceste elemente si, prin urmare, cele patru elemente ale tarotului trebuie intelese in conformitate cu aceste invataturi.

Elementul Pamant. Inseamna obiecte materiale, venit, posesie si economie. Taurul, Fecioara si Capricornul semnele astrologice corespund Pamantului, in timp ce in Tarot avem Pentaclurile. Cele 14 carti din Arcana Minora marcate cu pentacluri (suita de pentagrame) sunt astfel legate de semnele Horoscopului Pamant.

Elementul aer. Inseamna intelect si intelegere. Gemenii, Balanta si Varsatorul sunt legate de elementul Aer. In Tarot avem Sabii. Cele 14 carti din Suita de Sabii din Arcana Minora sunt legate de cele trei semne astrologice ale elementului de aer.

Elementul de Apa. Apa este exprimata prin cele 14 carti ale suitei Bate din pachetul Arcana Minora. Apa transmite sentimente si emotii. In horoscop, elementele de apa sunt Racul, Scorpionul si Pestii.

Elementul de Foc. Inseamna inspiratie si vointa. Semnele astrologice legate de elementul de foc sunt Berbecul, Leul si Sagetatorul. Ca si inainte, cartile de tarot din suita de Cupe, precum si cartile de castigatoare sunt legate de Berbec, Leu si Sagetator.

Zodiile si cartile lor de tarot corespunzatoare

In plus fata de relatia dintre semnele zodiacale si cele patru elemente, pentru fiecare dintre semnele zodiacale, putem atribui o singura carte de tarot din Arcana Majora. Iata cum:

Berbec (03.21 – 04.19) – Imparatul

Daca sunteti nascut in Zodiac Berbec, cartea dvs. de Tarot este Imparatul. Imparatul reprezinta loialitate, fiabilitate si autoritate. Cu abilitatile dvs. analitice foarte dezvoltate, sunteti intotdeauna acolo pentru a ajuta oamenii pe care ii iubiti si pe cei care se bazeaza pe dvs.

Taur (04.20 – 05.20) – Marele Preot

Daca semnul tau stelar este Taur, cartea ta de tarot este Marele Preot. Hierofantul reprezinta cunoasterea care provine din surse spirituale superioare. Marele Preot poate vedea prin iluzia lumilor superficiale sa aduca lectii valoroase despre viata si dragoste.

Gemeni (05.21 – 06.20) – Indragostitii

Daca sunteti nascut in semnul Gemeni, cartea dvs. de Tarot este Indragostitii. Aceasta carte reprezinta dualitatea, relatiile si alegerile morale. Aceasta carte va indeamna sa faceti alegerea potrivita in ceea ce priveste calea vietii pe care sunteti pe cale sa o alegeti, rezistand tentatiilor si urmarind integritatea proprie.

Rac (06.21 – 07.22) – Carul

Daca sunteti nascut sub semnul Racului, Carul este cartea dvs. Aceasta reprezinta intuitia si capacitatea de a fi mai presus de conflictele din viata. Exista o dualitate in aceasta carte, care este vazuta in dorinta constanta de libertate, spre deosebire de cautarea securitatii si adapostului.

Leul (07.23 – 08.22) – Forta

Daca semnul zodiacal este Leu, cartea dvs. de tarot este Forta. Forta reprezinta diferite tipuri de forta: fizica, emotionala, mentala si spirituala. Toate acestea sunt exemplificate in acest semn. Nativii Leu sunt curajosi si capabili sa depaseasca obstacole diferite pe parcursul vietii lor.

Fecioara (08.23 – 09.22) – Pustnicul

Daca semnul zodiacal este Fecioara, cartea dvs. de tarot este Pustnicul. Aceasta carte reprezinta meditatia, auto-reflectia si explorarea lumii interioare a sufletului. De asemenea, reprezinta necesitatea incetinirii si redescoperirii scopului real al vietii voastre.

Balanta (09.23 – 10.22) – Justitiarul

Daca sunteti nascut sub zodia Valanta, cartea ta de tarot este Justitiarul. Justitiarul reprezinta echitatea, justitia, rezultatul echitabil, adevarul si respectarea legii. Doar daca sunteti capabili sa va depasiti indecizia, veti putea sluji lumii.

Scorpion (10.23 – 11.21) – Moartea

Daca sunteti nascut in semnul Scorpionului, Moartea este cartea dvs. de tarot. Moartea reprezinta un sfarsit important – transformarea si transfigurarea. Sunteti capabil sa treceti printr-o schimbare care va va elibera de toate legaturile si constrangerile nedorite.

Sagetator (11.22 – 12.21) – Echilibrul

Daca sunteti nascut sub semnul Sagetatorului, Echilibrul este cartea dvs. de tarot. Echilibrul inseamna adaptare, coordonare, pace si liniste. Veti putea gasi un echilibru bun prin constientizare, intelegere si urmarirea modului de mijloc.

Capricorn (12.22 – 01.19) – Diavolul

Daca semnul dvs. zodiacal este Capricorn, cartea dvs. de tarot este Diavolul. Diavolul reprezinta umbrele dvs. umane – fortele negative ascunse care va contracteaza actiunile. Trebuie sa va confruntati cu umbrele dvs. pentru a putea dobandi intelepciunea care este necesara pentru a va transforma natura si pentru a fi adevarata fata de lumina pe care o purtati, de asemenea.

Varsator (01.20 – 02.18) – Steaua

Daca semnul zodiacal este Varsator, cartea dvs. de tarot este Steaua. Steaua reprezinta optimismul si puritatea obiectivelor pe care doriti sa le atingeti, dar, in acelasi timp, sunteti constienti de vulnerabilitatea proprie. Sprijinind pe altii, astfel incat si ei sa poata atinge cele mai inalte obiective posibile, va veti ajuta sa va atingeti obiectivele.

Pesti (02.19 – 03.20) – Luna

Daca semnul zodiacal este Pesti, cartea dvs. de tarot este Luna. Luna reprezinta natura emotionala, introspectia, umbrele si misterul. Ca si fazele Lunii, starea dumneavoastra de spirit se poate schimba foarte des. Puteti folosi emotiile si partea dvs. plina de compasiune pentru a-i ajuta pe ceilalti.

In timp ce tarotul si astrologia difera, ele sunt legate in multe feluri, ca niste capitole separate ale aceleiasi carti. Cunoasterea cartilor de Tarot care guverneaza semnul dvs. poate fi utila in intelegerea esentei personalitatii cuiva, precum si a provocarilor cu care se pot confrunta in aceasta viata si a lectiilor spirituale pe care le veti invata de la ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consultatie Personalizata Tarot

Vrei o consultatie de Tarot Instant?

Afla acum adevarul la intrebarile care te framanta!

Tarot Online. Specialisti nostri te vor ajuta.
Prezicerea viitorului prin ghicitul in carti este la indemana ta.
Apeleaza la tarotul online pentru aflarea destinului tau in toate amanuntele sale.