Ce inseamna cand visezi ca esti in cadere? Afla acum

Categories VisePosted on

Visele care se incadreaza sunt destul de comune si pot fi legate de orice lucru care este supus caderii sau cresterii si scaderii – finante, stocuri, statut, relatii, asteptari. Visarea caderii tinde sa semnifice o pierdere a controlului asupra unei situatii importante.

„De asemenea, indica frica, teroarea si anxietatea care rezulta din pierderea controlului asupra lucrurilor semnificative”, spune dr. Nereida Gonzalez-Berrios, MD, psihiatru certificat. Sentimentul de cadere poate reprezenta un sentiment de neputinta. Cu toate acestea, iti vei putea interpreta visul mai precis daca iei in considerare si alte cateva indicii, cum ar fi de unde cazi, de ce si cum te simti.

Stiinta in spatele viselor care cadeau

Visarea ca cade in somn este unul dintre „motivele” identificate de Carl Jung in Man and His Symbols, pe care el il raporteaza la mitul lui Icar. Desi interpretarea sa despre visele care cade este interesanta, acesta este modul in care este contextualizat visul, care este cea mai interesanta parte a interpretarii lui Jung.

Functia generala a viselor este aceea de a incerca sa ne restabilim echilibrul psihologic prin producerea de material oniric care sa restabileasca, intr-un mod subtil, echilibrul psihic total. Ea explica de ce oamenii care au idei nerealiste sau o parere prea inalta despre ei insisi sau care isi fac planuri marete care sunt disproportionate cu capacitatile lor reale, viseaza sa zboare sau sa cada. Visul compenseaza deficientele personalitatii lor, avertizandu-i in acelasi timp despre pericolele in cursul lor actual. Daca avertismentele din vis sunt ignorate, accidentele reale le pot lua locul. Victima poate cadea jos sau poate avea un accident de masina.

Desi este un pas sau doi indepartati de stiinta acceptata, Jung crede ca inconstientul comunica cu o intentie specifica, cu un sens care trebuie descifrat. El spune:

Dar trebuie sa subliniez din nou ca acestea sunt motive care trebuie luate in considerare in contextul visului insusi, nu ca cifruri auto-explicative.

Aceasta nevoie de a fi decodificata sta la baza tuturor analizelor viselor – si teama de a cadea trasaturi in majoritatea textelor pe acest subiect. In timp ce Jung a considerat aceste vise ca un avertisment ca s-ar putea sa ne fi extins stapanirea, alte interpretari le vad ca un indiciu al unui sentiment nerecunoscut de a ne pierde controlul asupra unuia sau mai multor aspecte ale vietii noastre.

Nu exista premii pentru a ghici ce semnificatie il atribuie contemporanul si mentorul lui Jung Freud viselor de cadere. El crede ca acestea sunt in mod inerent sexuale, caderea fiind o cadere din har. Dar, in timp ce Freud a fost in mare masura un om al epocii sale, interpretarile culturale moderne vad caderea ca fiind legata de finantele persoanei si de impactul inevitabil la care poate duce continuarea managementului defectuos.

Variatii ale viselor in cadere:

Visele de cadere vin sub mai multe forme. Exista acelea in care visatorul nu cade niciodata din ceva, ci cade in timpul visului. Exista caderi de la copaci, stanci, cladiri sau intr-un lift. Fiecare tip de vis in cadere are propriul sau sens, pe care il vom descoperi pentru ca tu sa intelegi care este sensul din spatele visului tau care cadea?

1. Cadere de pe o stanca

Caderea de pe o stanca in visul tau ar indica ca esti stresat de ceva sau de cineva. Pierderea fizica a contactului cu ceva in visele noastre in cadere reprezinta o pierdere mai figurativa a contactului in lumea treaza. Fie ca aceasta inseamna pierderea contactului cu prietenii sau familia dupa o mutare, fie ca simti ca o aspiratie devine de neatins, caderea de pe o stanca ar putea indica ca se acorda o atentie deosebita unor astfel de lucruri.

2. Vise de impiedicare

Visele de impiedicare pot reprezenta o teama de a ramane in urma. Fie ca este vorba despre locul de munca si, in general, in viata, calatoriile reprezinta esecuri sau teama de a gresi. Folosim adesea termenul „alunecare” sau „impiedicat” atunci cand am facut o greseala, care este strans legat de sensul visului.

3. Caderea din cer

Caderea din cer reprezinta de obicei un sentiment de a scapa de sub control si poate indica faptul ca esti ingrijorat sau rupt intre ceva. Acest tip de vis este cel mai probabil sa se intample atunci cand treci printr-o schimbare majora in viata. Dorothy Chambers, un expert in somn de la Sleep Junkie spune:   „O cadere lenta de la un loc inalt poate indica ca te afli intre rascruce si nu poti lua o decizie”

4. Caderea intr-un lift sau in josul unui put de lift

Probabil cel mai suparator dintre visele care se incadreaza si cel care solicita cea mai amanuntita inspectie, combinatia dintre pierderea controlului si limitarea poate indica o pierdere severa a stimei de sine, a controlului sau o stare de spirit profunda.

Raspunzand la vis

Multe dintre semnificatiile viselor in cadere par sa implice ca exista o pierdere nerecunoscuta a controlului care provoaca anxietate subconstienta. Din acest motiv, reflectarea asupra a ceea ce ar putea fi acea pierdere a controlului va fi cel mai bun raspuns.

Consultatie Personalizata Tarot