Tarotul este rau si demonic? Afla acum

Categories TarotPosted on

Buna, prieteni de suflet! Ati avut vreodata pe cineva, poate un crestin sau un musulman, sa spuna ca tarotul este rau si este opera spiritelor rele? Probabil te-a surprins si te-a facut sa te intrebi daca au sau nu dreptate.

Aceasta este o perspectiva comuna printre unele religii ale lumii, in special cele abrahamice. Acesti oameni au intentii bune, dar s-au atasat de un stigmat nefondat pe realitate.

Din pacate, aceasta credinta gresita a dus la faptul ca tarotul are o reputatie proasta printre multi. Iata de ce gresesc.

A inceput in Canaan

Am o viziune new age asupra spiritualitatii, dar vad si merite in valorile traditionale. Din aceasta cauza, pot percepe cum si de ce unele religii ale lumii au o parere proasta despre tarot.

In primul rand, ajuta sa intelegeti ce este tarotul. Tarotul este un instrument de ghicire relativ modern care foloseste carti amestecate pentru a dezvalui mesaje din univers. Nu este o practica veche.

Cu toate acestea, unele religii ale lumii vad ghicirea, sau divinatia, asa cum este adesea cunoscuta, drept rau. Vechii israeliti, sursa celui mai mare antagonism impotriva divinatiei din lumea actuala, au trait in Canaan intr-o perioada de sacrificii de copii larg raspandite si acest lucru a modelat multe dintre opiniile lor spirituale. Este de inteles ca a lasat o rana culturala profunda.

Daca cititi textele lor religioase, veti observa un model in care israelitii au respins cu fermitate sacrificiul uman. Aceste sacrificii erau legate de practicile religioase si se pare ca copiii saracilor erau vizati, potrivit unor surse.

Deoarece israelitii erau straini in Canaan inainte de a prelua conducerea, multi dintre copiii lor au fost probabil sacrificati. Israelitii au dezvoltat in cele din urma practici diferite in mod intentionat de cele ale vecinilor lor care sacrifica copiii si aceasta a inclus respingerea generala a divinatiei. Daca canaanitii ar crede un lucru, atunci israelitii ar crede contrariul.

Acestea fiind spuse, sacrificiul larg raspandit de copii in Canaan nu era obisnuit in toate culturile pagane care foloseau divinatia. Grecii si romanii au fost ingroziti de aceasta practica!

Dar israelitii si religiile avraamice de mai tarziu au purtat aceasta frica nefondata impotriva divinatiei in lumea moderna datorita istoriei lor cu canaanitii.

Tarotul este mistic, nu dogmatic

Veti avea tendinta de a observa ca, cu cat o religie este mai organizata, cu atat este mai probabil sa respinga practicile de ghicire precum tarotul. Asta pentru ca unele religii nu au incredere in experientele mistice personale.

Ei nu cred ca o persoana normala poate primi revelatii divine. Cei care inca se asteapta ca aceste revelatii sa fie corelate cu un text religios existent.

Nu cred ca acest lucru este nerezonabil. Exista multe exemple din istorie in care cineva a pretins ca a avut o revelatie mistica si apoi a actionat intr-un mod care a fost daunator pentru altii.

De asemenea, poate contesta dogmele religioase existente. Fondatorul mormonismului a crezut ca a avut o revelatie si a descoperit noi scripturi crestine langa casa lui din New York. Acesta a fost intr-un moment al renasterii spirituale generale si al explorarii ezoterice.

Multi oameni care folosesc astazi tarotul presupun ca tot ceea ce spun cartile este adevarat, dar nu vor accepta revelatiile mistice pe care ceilalti le experimenteaza in diferite situatii.

Este natura umana sa te indoiesti de experientele mistice ale altora si religiile organizate sistematizeaza aceasta indoiala intr-o practica culturala pentru a-i proteja pe cei vulnerabili. Oamenii vor dovezi inainte de a avea incredere in altcineva, iar dovezile au nevoie de dovezi. Este prea usor pentru cineva sa minta sau sa fie delir.

Acestea fiind spuse, practicile mistice sunt comune in fiecare cale spirituala, deoarece este necesar sa simti o conexiune cu sacru. Crestinii se roaga, budistii mediteaza, iar cititorii de tarot se conecteaza la ceva mai inalt decat ei insisi pentru a-si primi mesajele.

Atata timp cat persoana care foloseste tarotul se concentreaza pe dezvoltarea personala in loc sa incerce sa instaleze o noua dogma societala… chiar nu exista nicio diferenta intre tarot si alte practici spirituale precum rugaciunea crestina.

Tarotul este inteles gresit

Exista o multime de conceptii gresite salbatice despre tarot printre sustinatori si cei care il resping. Pana acum cativa ani, cei mai multi credeau ca tarotul fie provine din Egipt, fie din romi si, prin urmare, era o practica straveche legata de o religie pagana.

Acest lucru pur si simplu nu este adevarat. Tarotul a fost dezvoltat din jocul de carti italian tarocchi in timpul epocii medievale tarzii. Desi aspectele divinatorii au fost inspirate de fascinatia Renasterii fata de miscari precum hermetismul si alchimia, creatorii au fost ferm intr-o viziune crestina asupra lumii si puteti vedea asta in multe dintre cartile care prezinta concepte crestine precum Diavolul si Judecata .

Tarotul foloseste simbolismul pentru a transmite un mesaj similar modului in care Tolkien l-a folosit in Stapanul Inelelor , Isus in pildele sale si israelitii in povestile lor scripturale. Sunteti menit sa contemplati arhetipurile prezentate si sa luati in considerare modul in care acestea se reflecta in viata voastra.

Nu uitati ca tarotul este mai degraba unic printre multe dintre metodele comune de ghicire de astazi. A inceput sa se oficializeze dupa inventia tiparului si a devenit suficient de comun pentru ca omul obisnuit sa cunoasca despre urma revolutiilor stiintifice si industriale. Au fost adaugate si influente evreiesti din Qaballah.

Tarotul este pe deplin incorporat in traditia ezoterica occidentala, dar este intemeiat puternic nu intr-o origine pagana indo-europeana sau din Orientul Apropiat, ci una crestina.

De aceea, tarotul are mai multe elemente de liber arbitru decat majoritatea metodelor de ghicire. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care multi utilizatori de tarot simt, in general, ca mesajele vin de la ingeri sau energii universale mai degraba decat de la zei pagani (chiar si printre vrajitoare moderne si cititori de tarot pagan). Pur si simplu nu provine din acea traditie.

Demonii pur si simplu nu sunt implicati si nu este menit sa fie folosit pentru rau, ci pentru dezvoltare personala intr-un cadru cultural moral crestin existent . Se intampla ca majoritatea utilizatorilor de tarot nu mai sunt crestini din cauza secularizarii societatii.

Tarotul si sortarea biblica folosesc aceeasi metoda

Stiati ca procesul metafizic pe care il foloseste tarotul este similar cu o practica acceptata in Biblie?

Exista doua exemple cunoscute folosind o practica numita sortare sau „tragerea la sorti”. Aici iei decizii luand un sortiment de articole, cum ar fi bete de lungimi diferite, apoi le amesteci. In functie de semnificatiile convenite in prealabil, alegerea loturilor divinizeaza intentia lui Dumnezeu pe care ar trebui sa o urmezi.

Primul exemplu apare in Levitic 16:7 in care israelitii au tras la sorti pentru a determina care tap va fi jertfa lor pentru templu si care va deveni tapul lor ispasitor. Deoarece aceasta este o practica oficiala subliniata de Moise, nu este un exemplu de practica interzisa prin naratiune, asa cum este adesea cazul altor practici oculte din Vechiul Testament.

Cel de-al doilea exemplu apare in Faptele Apostolilor 1:23 cand apostolii au tras la sorti pentru a determina cine il va inlocui pe tradatorul Iuda. Se crede ca Faptele Apostolilor a fost scrisa de un tovaras al lui Pavel si compusa la cateva decenii dupa moartea lui Isus. Ca si primul exemplu, ar fi fost vazuta ca o practica acceptata printre crestini – mai ales ca aceeasi carte subliniaza ca alte practici de divinatie nu trebuie folosite in Fapte 19:18.

Desi tarotul nu este conceput pentru a fi o practica specific crestina, el urmeaza conventiile crestine si, prin urmare, este in conformitate cu aceleasi religii care il critica astazi. Nu exista un proces mistic in tarot care sa nu fie folosit si in sortarea acceptabila din punct de vedere biblic.

Simtiti-va liber sa utilizati tarotul

Pentru toate sufletele frumoase de acolo, sper ca aveti o mai buna intelegere a partinirii nefondate impotriva tarotului. Ea provine dintr-o rana culturala profunda care s-a dezvoltat intr-o prejudecata fara legatura impotriva practicilor spirituale precum ghicirea.

Cu toate acestea, cei care sunt impotriva tarotului astazi nu stiu ca practica este mai asemanatoare cu misticismul rugaciunii decat cu jertfele demonice aduse zeilor rai. Este, de asemenea, profund influentat de crestinism si poate chiar functiona in acel cadru teologic.

Pentru cei care se tem ca tarotul ar putea fi rau, nu. Majoritatea cititorilor de tarot considera ca tarotul este responsabil pentru auto-dezvoltare si este perfect in conformitate cu cadrele morale existente.

Consultatie Personalizata Tarot