Ce ar trebui sa stie orice student incepator de tarot

Categories TarotPosted on

Ce ar trebui sa stie fiecare incepator de tarot? Keziah Gibbons raspunde la aceste intrebari si la multe altele in cursul ei foarte apreciat Insight Timer, Tarot Wisdom. Explorati in acest articol informatii despre tarot pentru incepatori, precum si prima zi a cursului de tarot al lui Keziah pentru incepatori.

Tarot pentru incepatori: cele mai puse intrebari

1. Ce face un tarot diferit de un oracol

Cartile Tarot si Oracle sunt ambele modalitati excelente de a cauta indrumare, profunzime si perspectiva, si exista sute de pachete uimitor de frumoase de ambele tipuri. Dar exista o mica diferenta care poate afecta modul in care le folositi.

Punctele Oracle nu urmeaza o structura traditionala, ceea ce le face grozave pentru a urmari, mai degraba, a dezvolta o anumita tema. Ele pot fi orice numar de carti si de diferite complexitati si prezentari – unele comunicand in imagini frumoase si complicate, altele cu cuvinte sau declaratii simple care pot ajuta la clarificare.

Tarotul, pe de alta parte, este mai traditional structurat, iar un pachet de Tarot va avea de obicei patru culori, de obicei numerotate de la As la Zece, cu patru carti de curte suplimentare si o Arcana Majora de 22 de carti care reprezinta mai mult o conexiune sufleteasca. Cartile, fiecare, desigur, poarta un sens propriu, dar contextul este adaugat si semnificatiile sunt imbogatite de culoarea cartii, numarul si relevanta pentru alte carti.

2. Da, va puteti cumpara propriul pachet!

OK, hai sa spargem miturile. Din cand in cand cineva imi va repeta o conceptie deseori sustinuta ca nu ar trebui sa cumparati sau sa alegeti propriile carti de tarot – ar trebui sa vi se ofere.

Desi pot intelege cu adevarat atractia in acest lucru – cat de special, ca Universul sa iti trimita acest instrument puternic printr-un altul si ce energie minunata aduce aceasta – este doar o modalitate posibila de a intalni pachetul de carti potrivit.

Ceea ce este important de retinut este ca in momentul in care vin la tine, indiferent daca le alegi si le comanzi online sau le mostenesti de la un lung sir de cititori de tarot ancestrali, acele carti devin ale tale. De indata ce incepi sa lucrezi cu ei, incepi sa construiesti o relatie, sa te adaptezi la energia tarotului tau. Si aceasta relatie este mult mai importanta decat modul in care ai ajuns sa le obtii. Atata timp cat lucrezi in mod intentionat cu cartile tale, chiar nu conteaza de unde provin ele – ceea ce conteaza este spiritul in care faci treaba.

In zilele noastre, cu multitudinea de pachete disponibile, exista un Tarot semnificativ pentru toata lumea si a avea agentia care sa cerceteze si sa va aleaga pachetul este doar un inceput valid pentru o relatie ca fiind dotat cu un pachet. Oricum ar veni la tine, iubeste-ti cartile si te vor iubi.

3. Nu exista „o singura cale corecta”

Din cand in cand am intrebari in sala mea de tarot pentru incepatori, cum ar fi „care este modul corect de a amesteca?” Poate infuriant de vag, dar nu mai putin adevarat pentru toate acestea, este raspunsul ca nu exista o cale corecta. Ceea ce este important in amestecarea, desenul de carti si orice lucrare de Tarot este intentia ta. Ai putea amesteca ca cel mai ascutit dintre carti, dar daca ti-ar rataci atentia, nu ai primi un raspuns semnificativ de la carti. Deci, atata timp cat lucrezi cu intentie, chiar nu conteaza cum arata amestecul fizic.

4. Pune cartea deoparte

Da, m-ai auzit! Ai curaj si da drumul la carte in timp ce iti cunosti cartile. Ii sfatuiesc pe cursanti sa incheie cartea si sa o puna deoparte – undeva este accesibil daca aveti nevoie de ea, dar ca va trebui sa faceti un efort pentru a o scoate (din anumite motive imi imaginez intotdeauna ca cartea continua raft inalt!) Faceti acest lucru cu dorinta dvs. de a verifica si „sensurile” online.

Motivul? Nu este ca sensurile traditionale nu sunt importante. Ele sunt si fac parte din magia Tarotului – acea reprezentare a inconstientului arhetipal, colectiv. Dar tentatia cand „nu stii nimic” este sa te bazezi mult pe aceste semnificatii. Este in regula, dar nu va va aduce niciodata o practica rotunjita de Tarot. Ceea ce este cu adevarat important este sa dezvoltati relatii cu fiecare felicitare care va ofera mesajul sau, iar acest lucru se poate face in primul rand verificandu-va propria reactie – indiferent daca va descrieti ceea ce vedeti pentru dvs. sau va acordati orice ganduri, sentimente sau emotii care sunt trezite de imagine. Nu poti face asta in timp ce te intorci de la carte si te indrepti spre carte.

Un alt motiv foarte bun este ca, de obicei, exista mai multe semnificatii traditionale pentru orice card dat, iar acel sens si nuantele sale se pot schimba in orice context dat, in functie, de exemplu, de intrebare, de raspandirea pe care o utilizati si de pozitiile sale, si celelalte carti care apar. Este mult mai simplu sa inveti sa citesti carduri in context decat sa te bazezi foarte mult pe formularea particulara care a fost surprinsa pe masura ce sensul a fost notat.

Le rog elevilor mei sa renunte la carte timp de 30 de zile, sprijinindu-i in acelasi timp sa descopere tehnici pentru a dezvolta cu adevarat o relatie bogata si intuitiva cu cartile lor.

5. Totul este despre tine

Chiar este! Tarotul este fantastic, adesea infricosator de precis si misterios de perspicace. Dar este o unealta, o punte intre tine si Univers, tu si sinele tau superior, tu si mintea ta inconstienta, tu si ghizii tai. Cand intelegi acest lucru, devii capabil sa accesezi niveluri de adevar, directie si crestere personala care sunt mult mai mult decat o simpla ghicire.

De asemenea, inseamna ca atunci cand utilizati Tarot puteti si ar trebui sa va pastrati responsabilitatea pentru actiunile si deciziile dvs. „Ce ar trebui sa fac (despre X)?” nu este o intrebare neobisnuita in lecturi. Dar daca predai complet decizia Tarotului, renunti la responsabilitatea ta pentru viata ta, iar acesta nu este cel mai bun mod de a creste. Mai degraba cereti Tarotului informatii, informatii si perspective cu privire la informatiile pe care le aveti deja sau la situatia in care va aflati deja. Pentru ca, mai mult ca sigur, stiti deja raspunsul undeva – iar Tarotul va va ajuta sa-l scoateti la lumina.

Consultatie Personalizata Tarot