Printre aceste trei tehnici, cartile de tarot au atat frumusete artistica, cat si mister. Ele pot fi folosite pentru divinatie si pot fi vazute si adunate ca opere de arta, asa ca sunt binevenite pe scara larga de toate clasele sociale. Si modelele lor colorate si orbitoare sunt, de asemenea, atasate de diverse magie, mituri si legende.
Cate carti de tarot exista? Ce inseamna cartile de tarot?
Exista 78 de carti de tarot traditionale, care sunt impartite in doua parti. Prima parte este formata din 22 de carti principale numite Arcane majore, ceea ce inseamna „mare secret”. Fiecare carte are un nume unic si un inteles complet (cum ar fi: Nebunul, Moartea, Diavolul). Tiparele lor sunt complexe si profunde si pot fi asociate cu semnele astrologice.
A doua parte este un pachet de 56 de carti numit Arcana minora, care inseamna „mic secret”. Cartile sunt impartite in patru grupuri: Bagheta, Potir, Sabie si Pentacol.
Fiecare grup de carti este impartit in 10 carti cu numere (de la 1 la 10) si 4 carti de curte (Rege, Regina, Cavaler si Pagina), care sunt folosite pentru a ajuta la detaliile in profunzime ale cartilor de tarot Arcanele Majore si pot fi coordonate. cu calendarul.
Arcana minora este predecesorul cartilor de joc de astazi. Si toate acele 78 de carti de tarot au numerele lor, care pot fi combinate cu Cabala.
Care este povestea din spatele cartilor de tarot?
Deoarece sunetul cuvantului „Tarot” a aparut in multe culturi, iar modelele cartilor de tarot sunt amestecate cu diferite mituri si legende, din ce religie provin cartile de tarot este inca controversata, dar nu exista dovezi reale.
Egipt, China, ebraica, India, Franta si Italia au toate istoria locala a cartilor de tarot, printre care istoria tarotului egiptean este cea mai familiara, dar exista si multi sustinatori puternici ai originilor din alte regiuni, cum ar fi istoria tarotului chinezesc si ebraica. istoria tarotului.
1) Teoria originii egiptene
Sustinatorii tarotului de origine egipteana cred ca cuvantul „Tarot” este derivat din cuvintele egiptene Tar (Tao sau Dharma) si RO (Rege sau Imparat), ceea ce inseamna „regal” si se refera, de asemenea, la puterea corecta de decizie necesara pentru a fi un rege.
Ei cred ca pachetul de tarot si citirea tarotului este intelepciunea egipteana antica si clasicul magie „Cartea lui Thoth”.
Cartea lui Thoth a fost initial modele pictate pe templu pentru a transmite vointa zeilor si a rezolva indoielile faraonului. Mai tarziu, dinastia egipteana a fost distrusa, iar preotii au pictat modelul pe sulurile de paie si au scapat cu ele, iar mai tarziu s-au raspandit in Europa de catre tigani.
Aceasta afirmatie este reprezentata de o serie de carti despre teoria cartilor de tarot publicate de ocultistul francez Gebelin in 1781.
2) Teoria originii chineze
In dinastia Tang din China, a existat un calugar care era priceput in calcule astronomice, pe nume Yi Hang. El a inventat un joc de carti numit „joc cu frunze” in jurul anului 772 d.Hr. Fiecare carte are aproximativ dimensiunea unei frunze si a fost profund iubita de imparatul Xuanzong al dinastiei Tang.
Mai tarziu, „jocul cu frunze” a devenit foarte popular printre nobili, nobili si oameni, iar fetele cartilor sunt pictate cu modelele diferitelor personaje, iar productia a devenit din ce in ce mai rafinata. In dinastia Ming, existau un total de 40 de carti care puteau fi impartite in patru culori.
Sustinatorii tarotului de origine chineza cred ca cele mai vechi carti de joc occidentale au aparut in secolul al XIII-lea, cinci sau sase sute de ani mai tarziu decat „jocul cu frunze” chinezesc. In timpul perioadei, au existat doua schimburi culturale majore intre China si Occident, iar „jocul de frunze” ar fi putut sa fi revarsat in Europa.
Desi forma specifica a inventiei lui Yi Hang este in prezent necunoscuta, deoarece este expert in calcule astronomice, acest pachet de carti este probabil sa fie legat de calculele almanahului si are ceva in comun cu Arcanele minore.
3) Teoria originii ebraice
In evreiesc, „TARAH” inseamna „lege”. Ocultistul Levi din secolul al XIX-lea a asociat cartile de Tarot cu vechea religie ezoteric evreiasca a Cabalei.
El a aflat corespondenta dintre cele 22 de litere din ebraica si cartile de tarot, precum si corespondenta dintre cele 22 de cai din „Viata Arborelui” din invataturile Cabalei si cartile de tarot, ceea ce a oferit un mare sprijin teoriei originii ebraice.
Unii oameni chiar cred ca cartea de Tarot este sedinta vechii religii secrete evreiesti!
Cele mai vechi carti de tarot si sisteme teoretice
Cel mai vechi pachet de tarot care exista astazi este cele 17 Arcane Majore stocate in prezent in Biblioteca Nationala din Paris, Franta. Unii spun ca a fost facuta de pictorul Gringonneur pentru Carol al VI-lea al Frantei in 1392, iar unii spun ca au fost cartile de joc ale Venetiei in secolul al XV-lea.
In plus, o lege franceza din 1397 interzicea lucratorilor sa joace carti in afara sarbatorilor, despre care se crede ca are legatura cu tarot. Pe scurt, cele mai vechi documente despre cartile de tarot care pot fi testate sunt despre secolul al XIV-lea.
In Evul Mediu in Europa, cartea de tarot era privita ca o erezie de catre biserica si era suprimata, iar multe biserici interziceau credinciosilor sa atinga cartea de tarot sau sa citeasca cartea de tarot.
In plus, ei au continuat sa defaimeasca si sa arda carti de tarot, astfel incat multi oameni inca au o atitudine pozitiva fata de intrebarea „sunt rele cartile de tarot?”, ceea ce este ironic.
Sub aceasta persecutie religioasa, cartile de tarot au fost transformate in subteran si pastrate de unele secte secrete, care erau considerate eretice, pentru a-i invata pe oameni ca pe o cale catre spiritualitate si intelepciune.
In secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, prin cercetarea si promovarea lui Geblin, Levi si altii, cartile de tarot au aparut in fata lumii cu un nou aspect.
La sfarsitul secolului al XIX-lea, adeptul lui Levi Papus (el este Gerard Encause) a imbunatatit foarte mult teoria si sistemul cartilor de tarot. El a aplicat invataturile ezoterice Cabalei la interpretarea cartilor de tarot si a aflat asocierea cartilor de tarot cu ritualurile lor magice corespunzatoare.
Celebra carte a lui Papus „Tarot of the Boemians” este prima monografie completa despre carti de tarot, in care se adauga Numberlogy pentru a imbogati conotatia pachetelor de tarot. Prin urmare, Papus este considerat fondatorul teoriei si sistemului modern de tarot european.
Cand au devenit populare cartile de tarot?
In istoria cartilor de tarot moderne, exista unul dintre cele mai importante evenimente: in 1888, Ross Cross, un vrajitor care a mostenit scoala oculta medievala, a infiintat la Londra misterioasa asociatie numita „Ordinul Hermetic al Zorilor de Aur”.
Au combinat din nou cartile de tarot, astrologia, Cabala si alchimia, facand sistemul teoretic al cartilor de tarot mai complet.
AE Waite s-a alaturat „Ordinului Hermetic al Zorilor de Aur” in 1891 si a publicat Tarotul Rider-Waite cu doamna Smith in 1910. In curand, a devenit cartea cu cea mai mare circulatie din lume si „Editia Standard Internationala” recunoscuta de majoritatea tarotului. cercetatori si cititori.
In zilele noastre, acest pachet de carti este ambalat intr-o cutie galbena, iar urmele sale pot fi vazute oriunde sunt vandute carti de tarot. In plus, Waite a scris o carte „A Pictorial Key to Tarot” pentru a explica acest pachet de carti, care este folosit ca „manual” pentru cursantii de carti de tarot.
Astazi, dezvoltarea cartilor de tarot este mai diversa. Multe carti de tarot sunt combinate cu cultura si arta locala pentru a tipari propriile carti de tarot, cum ar fi: carti de tarot rusesti, carti de tarot britanice, carti de tarot suedeze si carti de tarot chinezesti I Ching.
De asemenea, exista unii maestri independenti de tarot modern care vor face carti de tarot personalizate. Se poate spune ca, pe langa divinatie, cartile de tarot exprima si diferite culturi si obiceiuri din intreaga lume.
Este demn de remarcat faptul ca, datorita promovarii New Age, in afara de aspectele practice ale vietii, cartile de tarot subliniaza motivatia si reactia interioara a ghicitorului – ca o „oglinda a mintii” si un instrument pentru a „vorbi direct cu inima”.
Celebrul maestru spiritual Ouspensky (discipolul maestrului ocult Gurdjieff), Osho etc. au publicat toate cartile despre carti de tarot si citirea pachetului de tarot si practica spirituala, popularizand nivelul spiritual al cartilor de tarot.