Cum sa faci o lectura de baza a tarotului pentru tine sau pentru un prieten

Categories TarotPosted on

Ce este intr-un pachet de tarot?

La sfarsitul secolului al XVI-lea si inceputul secolului al XVII-lea, tarotul era un simplu joc de salon. In alti 100 de ani, totusi, devenise un instrument popular pentru divinatie.

Astazi, atat cartile de tarot, cat si cartile oracol, care au mai putine reguli si o gama mai larga de continut, sunt inca in rotatie puternica printre misticii moderni (sau oricine cauta o privire in viitor).

Cautatorul de suflet iluminat are alegerea lui de carti de joc in aceste zile, cu pachete traditionale precum pachetul Rider-Waite, publicat pentru prima data in 1909, si orice numar de pachete cool si creative care atrag individul.

Trucul pentru a gasi pachetul potrivit? Este simplu – alegeti unul care va vorbeste cu adevarat.

Pachetul standard de tarot are 78 de carti si fiecare are propriile imagini si simboluri. Cartile sunt impartite in doua categorii: 22 de carti de arcane majore si 56 de carti de arcane minore. Iata o scurta descriere despre fiecare, dar puteti gasi un explicator mai detaliat al celor 78 de carti de tarot aici.

Arcane majore

Arcana majora, cunoscuta si sub denumirea de carti Trump, include 21 de carti numerotate si o singura carte nenumerata, cunoscuta sub numele de Nebunul. Acest personaj joaca un rol esential in Arcanele Majore; el trece prin fiecare carte, invatand lectii pe parcurs in ceea ce este cunoscut sub numele de Calatoria Nebunului.

O carte de arcane majore este adesea complexa si semnificativa, iar aspectul sau va influenta intreaga citire. Este adesea un indemn pentru a reflecta asupra lectiilor mai ample ale vietii si temelor generale.

Arcane minore

Cele 56 de carti Arcane minore se refera la provocarile zilnice mai specifice ale vietii de zi cu zi si la situatia noastra actuala.

Ele reprezinta gandurile, sentimentele, experientele si convingerile noastre. Aceste carti sunt asociate cu un tip temporar de energie care iti afecteaza viata in acest moment si ar putea fi usor influentata intr-un fel sau altul.

Cartile Arcane minore sunt formate din patru costume de tarot care se concentreaza pe diferite parti ale vietii noastre:

 • Baghete: Aceste carti reprezinta pasiune, energie, creativitate si sexualitate si sunt legate de elementul foc.
 • Cupe: Acesta este costumul iubirii si reprezinta emotii, sentimente si intuitie. Cupele sunt legate de elementul apa.
 • Sabii: Sabiile sunt conduse intelectual, reprezentand gandurile, cuvintele si actiunile noastre si reprezinta elementul aer.
 • Pentacule: Acest costum recunoaste lumea materiala, oferind indrumari cu privire la finantele noastre, traseele de cariera si posesiunile materiale. Pentaculele sunt legate de elementul pamant.

In fiecare culoare se afla cartile de curte – Regele, Regina, Cavalerul si Pajul – si pot fi interpretate in mai multe moduri. Ele pot reprezenta oameni, personalitati, situatii sau chiar energia de care aveti nevoie in momentul citirii.

Cum sa faci o lectura

Intelegerea semnificatiei generale a fiecarei carti este doar inceputul. Adevarata putere vine in folosirea cartilor pentru a va folosi propria intuitie si intelepciune, astfel incat sa puteti incepe sa faceti pasi pozitivi catre un viitor mai luminos.

Luati pachetul cu care doriti sa lucrati (asigurandu-va ca este proaspat curatat). De acolo, lecturile de tarot urmeaza, in general, un format simplu:

In primul rand, trebuie sa puneti o intrebare pachetului de carti.

Ar trebui sa fie clar si deschis. De exemplu, evitati sa puneti intrebari care incep cu „Voi…”, deoarece risca sa va blocheze intr-un rol pasiv in propriul viitor.

Ideea este sa folositi citirea cartilor pentru a ilumina o cale inainte, astfel incat cititorul de tarot ar trebui sa puna intrebari mai ample. Iata cateva cadre pe care trebuie sa le luati in considerare daca sunteti nou in tarot:

 • — Ce trebuie sa stiu despre…?
 • “Cum pot intelege…?”
 • “De ce ma simt ingrijorat de…?”
 • “Unde este oportunitatea ascunsa in…?”
 • „Pe ce ar trebui sa ma concentrez in relatia mea cu…?”
 • “Cum pot trece pe langa…?”

Odata ce ai intrebarea in minte, este timpul sa amesteci.

Exista mai multe moduri de a amesteca cartile de tarot. Amestecarea peste mana implica tinerea pachetului de carti intr-o mana si folosirea celeilalte pentru a muta cartile dintr-o parte a pachetului in cealalta.

De asemenea, puteti „taia” puntea impartind-o in mai multe gramezi si apoi combinandu-le din nou intr-una singura.

Sau poti incerca sa imprastii cartile cu fata in jos pe masa si sa le mature intr-o gramada mare si dezordonata inainte de a le pune din nou la loc. 

Nu exista o modalitate corecta sau gresita de a face acest lucru: incercati toate aceste tehnici si vedeti ce vi se pare corect.

Trageti cardul(ele).

Din nou, exista mai multe moduri de a merge aici. Taierea pachetului cu mana stanga si tragerea cartii deasupra este o abordare simpla, fara sens. De asemenea, puteti incerca sa tineti pachetul in mana stanga si sa il inclinati usor, astfel incat o parte a pachetului sa dezvaluie un spatiu din care puteti lua cartea de sus.

Sau, puteti evantai cartile ca la poker si alegeti cartea care va atrage privirea sau care se simte chiar in mana.

Sunteti liber sa trageti o singura carte pentru o lectura simpla sau mai multe carti pentru ceea ce se numeste un spread. In loc sa raspunda la o singura intrebare, spread-urile de tarot pot vorbi mai larg despre situatia sau calea ta de viata. Cu cat folositi mai multe carti intr-o zona, cu atat citirea tinde sa fie mai aprofundata, dar o raspandire mare poate fi coplesitoare pentru incepatori.

Odata ce ti-ai ales cardul sau cartile, asezati-le cu fata in jos in spread-ul dvs.

Cum sa interpretezi cartile pe care le tragi

Cheia este sa ramaneti cat mai calm si concentrat posibil pentru a va conecta pe deplin cu abilitatile intuitive prin intermediul cartilor. Daca trageti un gol complet despre modul in care o anumita carte se leaga de intrebarea dvs., verificati cartea de referinta a pachetului pentru indrumari cu privire la semnificatiile cartilor.

In primul rand, raspandiri simple de carti de tarot

Dupa cum am mentionat, exista un numar infinit de moduri de a va imparti cartile. Daca sunteti gata sa va ramificati de la extrageri cu o singura carte si sa incercati spread-uri mai aprofundate, cu mai multe carti, iata cateva pentru a incepe.

O distributie de trei carti pentru a te centra in timpul experientelor haotice

Imagine de Hannah Schwob / mindbodygreen

Aceasta raspandire vine de la profesorul intuitiv de tarot si fondatorul Scolii de Tarot Suflet Lindsay Mack. Dupa amestecare, trageti trei carti din teanc. Pe masura ce le intoarceti pe fiecare, luati in considerare modul in care vorbesc cu urmatoarele. Amintiti-va sa respirati incet si uniform si simtiti-va intuitia pe masura ce mergeti:

 • Card 1 : Reprezinta ceea ce poti face pentru a te preda schimbarii din viata ta.
 • Cardul 2 : Ofera instructiuni despre ingrijirea de tine in timpul acestui proces.
 • Cardul 3 : Serveste drept ghid pentru a te centra in mijlocul acestei schimbari.

O raspandire de cinci carti pentru iluminare si claritate

Imagine de Hannah Schwob / mindbodygreen

Pentru aceasta raspandire, inspirata tot de Mack, amestecati-va cartile si alegeti-le pe cele cinci care va cheama sau taiati pachetul in cinci gramezi. Respirati adanc si trageti un card pentru fiecare intrebare:

 • Card 1 : Ce se intampla in acest moment?
 • Card 2 : Cum pot face fata cu usurinta si cu gratie?
 • Cartela 3 : Care este lectia?
 • Card 4 : Ce pleaca in acest moment?
 • Card 5: Ce soseste la aceasta ora?

In timp ce va uitati la cartile si ganditi-va la aceste intrebari, acordati-va timp pentru a va concentra si a reflecta. Poate fi util sa scrieti in jurnal despre gandurile si sentimentele dvs. pe fiecare card pentru o interpretare mai profunda.

Cum sa folositi tarotul ca ingrijire de sine

Meditatia si mindfulness sunt abilitati esentiale in aceasta zi si epoca, iar tarotul este o cale pentru a le construi pe ambele.

Incorporarea tarotului intr-o practica zilnica, saptamanala sau lunara, sau pur si simplu dupa cum este necesar, va va ajuta sa va dezvoltati abilitatile intuitive si sa profitati de o parte din acea intelepciune interioara pe care o avem cu totii.

Puteti incepe sa cititi carti de tarot mai constant desenand o carte in fiecare dimineata cand va treziti (sau seara inainte de culcare) care vorbeste despre ceea ce trebuie sa stiti despre ziua care urmeaza.

Ganditi-va la aceasta ca la o forma deosebit de plina de satisfactii de ingrijire de sine, care are avantajul suplimentar de a va ajuta sa manifestati un viitor mai bun si mai luminos.

Consultatie Personalizata Tarot